Scroll Top

Het bedrijf Glamtainer begeeft zich op de markt voor tijdelijke accommodaties door traditionele zeecontainers om te bouwen tot luxe hotelkamers voor met name de recreatie-, hospitality- en evenementen branche.

EFFICIËNT
  DUURZAAM

De zeecontainer is een van de meest efficiënte industriële ontwerpen welke ooit is gemaakt. In 1955 ontwikkelde de Amerikaan Malcolm Mclean een stalen opslagruimte met tot doel deze als standaard verschepingmaat voor de logistieke sector in te zetten.

In de afgelopen tien jaar wordt de container steeds meer ingezet voor andere doeleinden dan vervoer en opslag. De staalconstructie en de kubistische vorm bieden een sterke basis voor allerlei nieuwe toepassingen. Denk hierbij aan kantoor- en woonruimte. Het bedrijf Glamtainer, een samenvoeging van glamorous en container, heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van nieuwe container toepassingen, waarbij luxe en uitstraling de kernpunten zijn.

Glamtainer onderscheidt zich ten opzichte van het huidige aanbod, niet alleen door luxe en uitstraling, maar ook zeer zeker door betaalbaarheid en duurzaamheid (sterkte) van het product. Daarnaast zijn de creaties van Glamtainer overal op de wereld te plaatsen en te transporteren. De omgebouwde containers van Glamtainer blijven goedgekeurd voor wereldwijd zeecontainer transport.

Innoveren is van levensbelang voor Glamtainer. We willen geen prijsvechter zijn, maar juist de vernieuwer op het gebied van tijdelijke accommodaties. Het verbeteren van de eigen producten, maar juist ook het bedenken en realiseren van nieuwe producten zit in ons DNA.
INNOVATIE
  ONTWIKKELING

Filosofie

Onze filosofie sluit aan bij de bedenker van de zeecontainer. De zeecontainer is een van de meest efficiënte industriële ontwerpen welke ooit is gemaakt. In 1955 ontwikkelde de Amerikaan Malcolm Mclean een stalen opslagruimte met tot doel deze als standaard verschepingmaat voor de logistieke sector in te zetten. Hoe ogenschijnlijk simpel het idee, ontwerp en de uitvoering van deze zeecontainer ook was, het idee van Malcolm Mceal was een voorbeeld dat de mensheid echte wereldwijde maatstellingen kan creëren. Er zijn weinig industriële producten die een wereldwijde standaard hebben.

Het ontwikkelen van een product waar nog geen specifieke vraag naar is, maar waarvan wij als bedrijf denken dat we die vraag kunnen creëren, geldt als de meest zuivere vorm van innovatie.

Missie

“We hoeven wereldwijd zeker niet de grootste aanbieder van omgebouwde zeecontainers te worden, als we maar gewoon de beste zijn”. Het is niet direct het “mission statement” van Glamtainer, maar het verwoordt wel heel duidelijk de ambitie. Glamtainer zet in op continue ontwikkeling en kiest daarbij voor kwaliteit, samenwerking en innovatie. In haar missie is dat als volgt geformuleerd: “Glamtainer wil wereldwijd bekend staan als dé specialist in luxe omgebouwde zeecontainers. Met de focus op constante innovatie en kwaliteit, ontwikkelen wij voor de hospitality- en evenementen branche diverse mobiele verblijven, waarbij luxe, flexibiliteit, beleving en duurzaamheid centraal staan.”

Visie

De opkomst van meerdaagse evenementen en tijdelijke vraag naar extra verblijfscapaciteit neemt wereldwijd een grote vlucht. Van evenementenorganisaties tot aan complete hotelketens, wordt er gezocht naar extra tijdelijke slaapmogelijkheden. Deze extra capaciteit kan een evenement versterken en voor hotelketens zorgt het voor extra omzet. Verhuurbedrijven met tijdelijke accommodaties maken hiervan slim gebruik. Binnen het huidige aanbod vind je weinig producenten en de accommodaties op zich, zijn niet heel erg luxe. Voor veel evenementen is dat geen enkel probleem, maar juist binnen het hogere luxere segment is het aanbod nog schaars. Dit luxere segment kenmerkt zich in eerste instantie door eigen luxe sanitair, veiligheid, en luxe bedden. Glamtainer wil zich op deze niche markt als producent onderscheiden.

Het ontwikkelen van een product waar nog geen specifieke vraag naar is, maar waarvan wij als bedrijf denken dat we die vraag kunnen creëren, geldt als de meest zuivere vorm van innovatie.
ONTWIKKELEN
  CREËREN